Zastave Evropske unije

Prikaz vseh 12 rezultatov

OPIS ZASTAVE EVROPSKE UNIJE:

Zastava Evropske unije je prepoznaven simbol Evrope. Sestavljena je iz modre podlage z dvanajstimi zlatorumenimi petkrakimi zvezdami, ki tvorijo krog. Ta zastava izraža idejo enotnosti, celovitosti in harmonije med evropskimi državami.

Zvezde na zastavi predstavljajo vse države članice Evropske unije, vendar je pomembno poudariti, da zastava Evrope ne temelji na številu držav članic. To pomeni, da se število zvezd na zastavi ne spreminja glede na to, koliko držav je v Evropski uniji.

Evropska zastava je bila uradno sprejeta leta 1955 in je postala simbol evropskega združevanja in miru. Zastava predstavlja tudi skupne vrednote, kot so svoboda, demokracija, enakost in solidarnost, ki jih deli večina evropskih držav.

OPIS ZASTAVE EVROPSKE UNIJE, KI JE NAREJENA IZ POLIESTRA:

Zastava Evropske unije je narejena iz kakovostnega navtičnega blaga. Blago je obstojno v vseh vremenskih pogojih (dež, veter, sonce, mraz). Zastave so narejene iz 100% poliestra in so natisnjene v sublimacijski tehniki, ki blago obarva globinsko, kar omogoči obojestransko vidljivost odtisa. V pralnem stroju lahko zastave operete do 60°C.

Izbirate lahko med naslednjimi načini vpenjanja:
– žep za drog in trakova
– žep za drog in plastični karabini
– 2 karbina
– 4 karabini
– 4 trakovi
– 2 rinki

Na zalogi imamo evropske zastave, ki imajo način vpenjanja žep za drog in trakova ter so dobavljive takoj. Rok izdelave ostalih evropskih zastav je od 3 do 5 delovnih dni.

Ker izdelujemo zastave sami, z veseljem izdelamo tudi zastavo po meri, vključno z vpenjanjem po želji naročnika. Za več informacij in naročila nas prosim kontaktirajte preko e-pošte.

KDAJ IZOBESIMO ZASTAVO?

Evropsko zastavo izobesimo ob različnih priložnostih, ki simbolizirajo pripadnost in podporo Evropski uniji ter evropskim vrednotam.

Dan Evropske unije, ki ga praznujemo 9. maja, obeležujemo ustanovitev Evropske unije leta 1950. Na ta dan se spominjamo zgodovinskega koraka k združeni Evropi, ko je francoski zunanji minister Robert Schuman predstavil deklaracijo, ki je postavila temelje za ustanovitev Evropskega gospodarskega združenja. Izobesitev evropske zastave na Dan Evropske unije 9. maja pomemben način, kako izraziti pripadnost in praznovati dosežke Evropske unije ter spodbujati vrednote enotnosti, miru in sodelovanja v Evropi.

Na mednarodnih dogodkih in konferencah, ki se nanašajo na evropske zadeve, je primerno izobesiti evropsko zastavo kot simbol evropskega sodelovanja in enotnosti.

Na športnih dogodkih, kot so evropska prvenstva ali olimpijske igre, je primerno izobesiti evropsko zastavo kot simbol športnega sodelovanja in enotnosti med evropskimi državami.

KODEKS ROKOVANJA S SLOVENSKO ZASTAVO:
  • Zastave ne smemo nikoli pohoditi!
  • Zastava se nikoli ne sme dotakniti tal. Nikoli, tudi med pripenjanjem na drog ne.
  • Umazano in raztrgano zastavo je prepovedano izobešati ali imeti izobešeno.
  • Zastave ne smemo nikoli onečastiti z dodajanjem ali risanjem oznak, insignij, črk, besed, številk, figur ali risb nanjo.
  • Zastave ne smemo uporabljati kot oblačilo, posteljnino ali prt. V nobenem primeru je ne smemo uporabljati kot pregrinjalo govornikove mize, pulta, platform ali ostalih okrasnih dodatkov. Izjema je pokrita krsta.
  • Podobe zastave se ne sme tiskati na embalažo, ki jo po uporabi zavržemo: škatle, robčki itd.
  • Oblačila v podobi zastav, transparenti, elektronski zasloni itd. ne sodijo v kategorijo pravih zastav, ampak gre za upodobitve zastave.
  • Zastave ne smemo nikoli pripeti na pokrov motorja, streho in bok avta, vlaka ali plovila.
  • Značke oziroma priponke v obliki zastav se nosijo na levem zavihku suknjiča – v bližini srca.
  • Zastava na drogu za notranjo uporabo naj bo od tal oddaljena najmanj 25 centimetrov. Priporočena dolžina zastave na velikem drogu za zunanjo uporabo, ki stoji na tleh, je ¼ višine droga.

Povzeto iz strani izobesi-zastavo.si.