Svečane zastave

Prikaz vseh 8 rezultatov

Svečane zastave uporabljamo na prireditvah ob državnih praznikih, proslavah, slovesnostih, vojaških paradah in drugih posebnih prireditvah.

IZDELAVA IN UPORABA SVEČANE ZASTAVE:

Svečana zastava je izdelana v sublimacijski tehniki, ki zagotavlja odlično kakovost izdelka. Sublimacijski tisk omogoča, da se barve globoko prenesejo v tkanino, kar rezultira v živahnih in trajnih barvah zastave.

Poleg odlične kakovosti tiska je svečana zastava natisnjena obojestransko, kar pomeni, da so simboli, grbi ali drugi elementi na zastavi vidni tako na sprednji kot na zadnji strani. Ta lastnost zastave je še posebej pomembna pri javnih dogodkih in paradah, saj zastava ostane prepoznavna in vidna ne glede na smer vetra ali gibanje zastave.

Da bi zagotovili dolgotrajnost in vzdržljivost svečane zastave, je pomembno, da zastava ni izpostavljena dežju in slabim vremenskim pogojem. Ker je svilena tkanina občutljiva na vlago in vodo, lahko daljša izpostavljenost dežju in vetru poškoduje njeno strukturo ter na njej povzroči madeže ali razbarvanje.

Za dolgotrajno uporabo na prostem v deževnih pogojih se priporoča uporaba zastave iz polesterskega materiala.

Izbirate lahko med naslednjimi načini vpenjanja:
– 4 karabini
– žep za drog + trakovi

Rok izdelave in dobave svečane zastave je od 3 do 5 delovnih dni.

Ker izdelujemo zastave sami, z veseljem izdelamo tudi zastavo po meri, vključno z vpenjanjem po želji naročnika. Za več informacij in naročila nas prosim kontaktirajte preko e-pošte.

POSTAVITEV SVEČANE ZASTAVE:

Ob nakupu svečane zastave Vam priporočamo, da izberete tudi drogove ustrezne dolžine, saj bo namestitev zastave tako enostavna in učinkovita. Inox drog za zastave je izdelan iz nerjavečega jekla. Na vrhu droga je običajno nameščena okrasna krogla. Drog je opremljen s štirimi očesnimi vijaki, ki omogočajo enostavno pritrditev zastave. Inox drogovi so trpežni, odporni na vremenske vplive in zagotavljajo stabilno podporo za zastave različnih velikosti.

Inox drog dolžine 200cm je primeren za zastave velikosti 140cm*70cm in 150cm*75cm.
Inox drog dolžine 230cm je primeren za zastave velikosti 180cm*90cm.
Inox drog dolžine 250cm je primeren za zastave velikosti 200cm*100cm.

KODEKS ROKOVANJA Z ZASTAVO:
  • Zastave ne smemo nikoli pohoditi!
  • Zastava se nikoli ne sme dotakniti tal. Nikoli, tudi med pripenjanjem na drog ne.
  • Umazano in raztrgano zastavo je prepovedano izobešati ali imeti izobešeno.
  • Zastave ne smemo nikoli onečastiti z dodajanjem ali risanjem oznak, insignij, črk, besed, številk, figur ali risb nanjo.
  • Zastave ne smemo uporabljati kot oblačilo, posteljnino ali prt. V nobenem primeru je ne smemo uporabljati kot pregrinjalo govornikove mize, pulta, platform ali ostalih okrasnih dodatkov. Izjema je pokrita krsta.
  • Podobe zastave se ne sme tiskati na embalažo, ki jo po uporabi zavržemo: škatle, robčki itd.
  • Oblačila v podobi zastav, transparenti, elektronski zasloni itd. ne sodijo v kategorijo pravih zastav, ampak gre za upodobitve zastave.
  • Zastave ne smemo nikoli pripeti na pokrov motorja, streho in bok avta, vlaka ali plovila.
  • Značke oziroma priponke v obliki zastav se nosijo na levem zavihku suknjiča – v bližini srca.
  • Zastava na drogu za notranjo uporabo naj bo od tal oddaljena najmanj 25 centimetrov. Priporočena dolžina zastave na velikem drogu za zunanjo uporabo, ki stoji na tleh, je ¼ višine droga.